Mediakontakter, logo, pressmaterial

Vi berättar gärna om SFV och föreningens verksamhet. Vårt mål är att alla journalister, och andra intresserade av SFV:s verksamhet, som tar kontakt med oss får rätt svar i rätt tid.

På den här sidan hittar du pressmeddelanden och pressbilder (längst ner), samt SFV:s logo för nedladdning och instruktioner för användningen av den.

Representerar du media och vill få SFV:s pressmeddelanden till din e-post? Kontakta kommunikationsansvarig Christine Skogman.

Kontakta oss:

Christine Skogman, kommunikationsansvarig, svarar på frågor om SFV:s kommunikation och verksamhet.
christine.skogman@sfv.fi
040-5136 418

Rabbe Sandelin, publikationsansvarig, svarar på frågor om SFV:s utgivning och annonsering.
rabbe.sandelin@sfv.fi
0400-453 953


Närvaro på sociala medier: SFV finns på FacebookYouTubeInstagram, LinkedIn och Tiktok.

Prenumerera på SFV:s nyhetsbrev och få aktuell information om SFV:s verksamhet, evenemang och kurser direkt till din e-post.


SFV:s logo

Vi vill att SFV nämns och syns i samband med projekt och verksamhet som vi gett bidrag till. Det går bra att då använda SFV:s logo. Men eftersom SFV även arrangerar egna evenemang är det viktigt att allmänheten får rätt bild av SFV:s roll i sammanhanget. I de fall SFV gett bidrag men inte på annat sätt är medarrangör skall SFV:s logo i annonser, flyers eller programblad föregås av en text i stil med Vi har fått bidrag från SFV. Använd aldrig SFV-logons text ”Svenska folkskolans vänner” som en del av den löpande texten.

Om det finns flera bidragsgivare kan ett moln av logon bli ganska plottrigt, och då kan det räcka med att i den löpande texten konstatera vem som gett bidrag, till exempel: För ändamålet X har vi fått bidrag av Svenska folkskolans vänner, och även av XX och YY

Notera att den korrekta skrivningen av SFV:s namn i lång form har stor bokstav endast på det första ordet: "Svenska folkskolans vänner" (inte "Svenska Folkskolans Vänner" eller "Svenska Folkskolans vänner").

SFV:s officiella namn är ”Svenska folkskolans vänner rf”. Då du i löpande text använder orden ”SFV” eller ”Svenska folkskolans vänner” kan föreningsattributet ”rf” i de allra flesta fall lämnas bort.

Kort instruktion:

  • Använd logon och märket med god smak. Ändra inte på märket eller logon.
  • Använd kombinationen av märke och logo i tillräcklig storlek, så texten kan läsas.
  • SFV-märket kan även användas separat utan texten ”Svenska folskolans vänner”, om anknytningen till SFV är uppenbar.
  • Sätt inte märket och logon för tätt i förhållande till andra grafiska element. Använd märket och logon på en ljus bakgrund.
  • Var restriktiv. Använd inte SFV:s märke eller logo, om allmänheten kan få en felaktig bild av vilken verksamhet som SFV gett bidrag för.
  • Om du är osäker gällande användningen, eller behöver grafik i andra format än vad du kan ladda ner nedan, ta kontakt med Rabbe Sandelin tfn 0400-453 953.

Den horisontella versionen i tryck- och webbformat (zip)

Ladda ner


Den vertikala versionen i tryck- och webbformat (zip)

Ladda ner


 

Pressmeddelanden

Nu finns Läroteket för ungdomar och vuxna

Läroteket hjälper barn, ungdomar och vuxna att lyckas i skolgången och studierna. Genom lättsmält information om inlärning, minnet och hjärnan lär den populära webbsajten laroteket.com oss att studera på hjärnans villkor. Effektiva studietekniker är något som många av oss har vaga kunskaper om, menar läraren Daniela Strandberg som skapat sajten.

Cim Dahlle från Åland vinner Arvid Mörne-tävlingen

Med diktsviten "Havets kvarnar" vinner Cim Dahlle från Åland SFV:s skrivtävling för under 30-åringar, Arvid Mörne-tävlingen. Tävlingen gäller i år dikter och sammanlagt 137 bidrag skickades in. Jorunn Lavonius från Åland får andra pris och tredje pris går till Henrika Biström, Åbo. Amanda Aumanen, Vasa, och Stella Michael från Hyvinge får hedersomnämnande.

Nätverket BRAVO! stärker konstämnenas ställning i skolan

Att måla, musicera och spela teater är inte bara roligt. Det utvecklar också kreativiteten, stärker självkänslan och välmåendet, och gör att man klarar sig bättre i skolan. SFV vill genom det nya nätverket BRAVO! stärka konstämnenas position och ge lärare verktyg att använda mer konst i undervisningen.   

SFV Changemaker ger unga verktyg att göra skillnad

Nu lanseras SFV Changemaker – ett kostnadsfritt mentorprogram på svenska i Finland för samhällsengagerade unga. Programmet är en kombination av utbildning och mentorskap inom socialt entreprenörskap. Unga i åldern 18–25 som vill påverka samhället och göra en skillnad kan nu ansöka om att komma med.

Ungdomslokal.fi – en ny gemenskap för unga på Discord

Ungdomslokal.fi är en ny online-ungdomslokal med verksamhet på svenska för unga i åldern 13–20. Målet är att stärka ungas välmående genom att erbjuda en lättillgänglig, kravlös och trygg gemenskap på nätet. 

Pressbilder

Fri användning i artiklar/material som behandlar SFV. 

Johan Aura i sitt arbetsrum med en bokhylla i bakgrunden.
Johan Aura, kanslichef, Svenska folkskolans vänner
Foto: Pia Pettersson

Johan Aura, kanslichef, Svenska folkskolans vänner
Foto: Linus Lindholm

Johan Aura sitter på en stol i sitt arbetsrum

Johan Aura, kanslichef, Svenska folkskolans vänner
Foto: Linus Lindholm

Wivan Nygård-Fagerudd i SFV hiset G18, iklädd en vit skjortta och en knallgul kavaj.
Wivan Nygård-Fagerudd, ordförande, Svenska folkskolans vänner
Foto: Linus Lindholm

Wivan Nygård-Fagerudd och Johan Aura på scenen i SFV-hiset G18:s festsal. Wivans klänning är orange, Johan har en smart casual kavaj.
Wivan Nygård-Fagerudd, ordförande, och Johan Aura, kanslichef, Svenska folkskolans vänner
Foto: Linus Lindholm

 

SFV-huset G18 från Bulevarden en solig men tidig vårdag, inga löv på träden.

SFV-huset G18, Georgsgatan 18, Helsingfors
Foto: Rabbe Sandelin

SFV:s kansli, Annegatan 12, Helsingfors